Malinový cheesecake
Není to úplně klasický cheesecake, protože ty jsou ze sýrů jako je např. lučina, buko, philadelphia a ty se mi zdají až příliš drahé ..když toho potřebujete např. 500g a 125g stojí okolo 40 kč. Já tam dávám ricottu a chutná mi to s ní víc.
1 kelímek ricotty (250g)
3 lžíce třtinového cukru nebo medu
1 lžička vanil. extraktu
misku malin (300g)
130g sušenek (např. Koka od Opavia)
75g másla
Postup: Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.Rozdrtíme sušenky, rozpustíme máslo a smícháme. Vzniklou drobenkou zaplníme dno dortové formy. Dáme do trouby na 7 minut.
V míse si rozšleháme ricottu a vejce, přidáme cukr, vanil.extrakt a citronovou kůru. Opatrně vmícháme půlku malin. Na předpečený korpus nalijeme ricot.směs a posypeme zbylou půlkou malin.
Pečeme 15-20 minut. Necháme vystydnout a po té chladíme v lednici.
Dobrou chuť ;)
...
Komentáře
Okomentovat