Čokoládové cupcakes s mandarinkovým krémem



Ve čtvrtek (ano na Valentýna- kterého samozřejmě neslavíme :D )jsme měly s holkama menší párty a tak bylo potřeba napéct nějaké mňamky a protože to bylo o všední den a zrovna ten týden jsme psali samé nemilé testy .. musela jsem udělat něco rychlého, ale dobrého. Napekla jsem mé oblíbené čoko cupcaky, ale už jsem nestihla krém.. i když jsem se snažila, aby to těsto bylo vláčné a aby se tím člověk nezadusil.... bez krému to prostě nebylo ono.
Hned po škole jsme jely znavené k nám domů ... a protože jsem holkám nechtěla naservírovat suché dortíky , tak jsem se dala rychle do práce. Za chvilku byl krém na světě a pak dokonce i na dortíkách :D . Ten krém je prostě senzační ! Rychlý, snadný, bez másla, bez vaření pudingu a skvělě chutná ! :)

Teď k receptu ;)

Recept na 12 doríků

Těsto:
100g    hladké mouky
150g    hnědého cukru
110g    másla
60g      kvalitní hořké čokolády
40g      holandského kakaa
2 ks     vejce
1/2       lžičky soli
1/2       lžičky sody
3/4       lžičky prášku do pečiva
1/2       hrnku zakysané smetany
Krém :
1 balení   Créme olé vanilkové pudingu (bez vaření - Dr.Oetker)
1  smetana ke šlehání
šťáva z jednoho balení mandarinek (v konzervě)
300 ml   mléka

Postup:  Nad vodní lázní rozpusťte máslo s nalámanou čokoládou a kakaem. Míchejte, dokud se vše nespojí, pak sundejte z plotny. V míse promíchejte vejce, přidejte cukr a sůl a smíchejte. Ke směsi přilijte rozehřátou čoko směs a dobře promíchejte. V menší míse smíchejte mouku se sodou a práškem do pečiva. Do čoko-vejco směsi střídavě přidávejte mouku a zakysanou smetanu (končit byste měli moukou).
Těsto rovnoměrně rozdělte do košíčků a pečte při 180 asi 15-20 minut.
Příprava krému : Připravte puding podle návodu. Ušlehejte šlehačku, smíchejte s pudingem.
Konzervu mandarinek přeceďte, abyste získali šťávu. Šťávu pomaluje přimíchávejte do krému.
Hotový krém dejte chladit do ledničky, tak na hodinu. Krém bude trošku řidčí .. pro tužší konzistenci použijte smeta-fix :) .
 Kačen

Komentáře

Oblíbené příspěvky